Friday, December 28, 2012

2012 Dalam Kenangan

Saia kat rumput Teletubbies

       Assalamulaikum n selamat sejahtera kepada para pembaca... Lama dah saia tak buat entri untuk blog ni... Al-maklum la trlalu busy an SPM... Hehehe... So, tanpa membuang masa lagi, saia himpunkan cerita tentang kenangan saia pada tahun ni...

        Tahun ni memang tahun yang akan saia ingati sampai saia tua... Nak tahu kenapa......? Sebabnya tahun ni saia da mula menjadi matang la SANGAT... Pengalaman sepanjang tahun merupakan guru saia yang paling terbaik dalam mengajar erti SAHABAT, SETIA, SAYANG, RINDU, KESEDIHAN, BAHAGIA, CINTA n banyak lagi...

        Firstly, saia mulakan dengan kisah awal tahun ni... Macam biasa, setiap awal tahun mesti akan ada azam baru... Hari pertama saia masuk skolah memang azam saia nak serius dalam belajar n xnak main2 lagi... Tapi bila dalam 2-3 hari bsekolah, hati saia jadi x tenang... Saia rasa malas nak belajar.. Rasa nak "KAYO2" AKA "merayau" je... Hehehehe... Rentetan dari kebosanan yang terlampau itu maka tertubuh la group "KAYO2" x lama selepas tu... Anggota tetapnya ialah, Saia, Azrin, Fitri, Keylarh n Jiah...

Azrin... Fitri.. Saia
Jiah... Keylarh

       Muka2 inilah yang mengindahkan lagi SMK Kota Samarahan... Setiap hari kami kayo2... Tanyalah an budak2 KS(Kota Samarahan), semua org kenal an kami... Org ckap sepandai2 tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga tpi kami lansung xpernah tertangkap... Nak taw kenapa...? Sebab kami Terer, kami Smart, kami Kreatif(dlm menipu) n the most important, muka kami Cute2... Hahaha... Kami selalu menggunakan kelebihan yang kami ada untuk menipu cikgu n bagi alasan nak kluar kayo2(Skrg da insaf~sori cikgu)... Kami sebenarnya bukan budak2 jahat cuma ada nakal2 SIKIT je... hehehe...

       Secondly, pada tahun ni jugak saia banyak bersosial an orang... Sebelum ni mmg saia jarang nak bergaul... Bila dah mula berjinak2 an kehidupan sosial, saia pun menjadi "hyperactive"... Saia suka kacau org... Klau saia x kacau org dalam sehari mesti ada rasa macam gatal2 tangan... Sebenarnya saia nak main an mereka je... Xda niat nak mengganggu ketenteraman awam... Boring la duduk diam2 bajet smart dalam kelas... Maklum la kelas sains... hurmm.... Tak puas kacau kwn sekelas, saia pun pergi kacau kwn2 sesekolah... Di situlah bermulanya cinta2 monyet n wujud la mcm2 nama pmpuan kat dalam senarai calon isteri(gatal)... Dah macam2 pmpuan saia kenal tpi xda satupun yang saia betul2 suka...
(forever alone la) -________-'

       Thirdly, benda paling best yang sebenarnya lansung xbest telah memenuhi hati classmate2 saia... Perang dingin besar-besaran telah berlaku... Kami hidup berpuak2 dalam kelas... Wujud la puak2 seperti "Jemah n The Gang", "Parti Berkecuali" n "Puak Penentang"... Sindir-menyindir sering berlaku antara kami... Memang teruk la tragedi tu... Tapi xlama kemudian, perang itu akhirnya telah ditamatkan dengan genjatan mulut yang dianjurkan oleh "Jemah n The Gang"... Semua yang terjadi hanyalah salah faham sikit je... Bila dikenang2 balik, memang lawak la benda tu... x matured lansung... hahahaha xD

Rundingan Genjatan Mulut antara Puak2 Bertelagah
9 Ogos 2012, KFC Kota Samarahan

       4th-ly, pada petengahan tahun saia telah mengikuti Global Taekwondo Tournament di Sibu... Memang best la kat sana... saia sebenarnya xkisah sangat pasal pertandingan, yang penting dapat jumpa kawan2 baru... hehehe... mereka memang sporting habis...

Eiffel Tower Sibu

Abang2 n Kakak2 POLIKU

Saia berlawan an lori Transformers
OSEMMM kan?~~~

       5th-ly, 2 minggu menjelang SPM saia telah mengalami kemurungan yang amat sangat... Semuanya disebab CINTA palsu, cinta monyet, cinta beruk n cinta cimpanzi ... Hurrmmm... memang rasa nak bunuh diri je time tu... menyesal SETIA an "that type of girl"... klau x kerana tanggungjawab untuk menyara adik2, saia takkan belajar untuk SPM... Disebabkan tu la bermulanya program "BOOSTER FOR SPM" utk diri saia... Memang strict habis la jadual saia... Hope saia dapat result yg cemerlang for SPM ni... Amin... :D

Add Math Booster

        6th-ly, hujung tahun ni mmg banyak outing an kawan2... memang bestla pengalaman tu... Kami pergi Gunung Gading, menjelajah Kuching n entah... tu je kot.. hehehehe... Setiap tempat yang saia pergi mesti akan jadi best bila pergi sama2 an kwn2.. Happy! Really Enjoy! rawr~ hahahaha... mmg bnyak gambar2 saia an kawan saia yang saia simpan... ni lah antaranya...

Gunung Gading's 1st Waterfall

Budak2  Perasan Tough

(Rafflesia) Bunga yang xboleh disentuh... Fine RM20 000+++

<3 Bestfriend <3

       7th-ly, benda yang paling bermakna dalam hujung tahun ni IS bila saia officially in <3 with Angelinna Undau (12.12.2012)... hehehe... Saia panggil dia "ina" je... Dia ni mix2... Ayah dia berbangsa Iban(Undau@Unau Liap) n ibunya berbangsa Cina (Wong Pick Sing)... Klau tak silap saia dia anak ketiga dari empat adik beradik.. 1st(Christina Undau), 2nd(Marina Undau), 3rd(Angelinna Undau) n 4th(Alvin Undau) [from research].... Dia panggil saia nash(singkatan Garnash/Garfield+Nas+H)... Dia ni cute, lucu, cantik n benda paling best, dia banyak persamaan an saia...  Dia suka sangat makan aiskrim... Entah kenapa  la dia suka sangat makan benda tu... xD.... Dia ni spesies yg suka bergurau... msj yang dia sent selalu buat saia tersengeh sorang2... Word yang dia pkai memang pelik bagi saia.. Saia suka bila dia sent msj dgn word yang xbley blah mcm "buang karan je", "blend kang", "gigit kang", "hug2" n so on... Dia ni lain dari yang lain.. Saia x taw la kenapa dia ni lain sangat... Maybe dia alien kot.. hahaha... xdala... dia ni istimewa sangat2 bagi saia... Kalau la dibandingkan diri saia an dia, saia lebih menyayangi dia dari diri saia sendiri... Tapi kan, dlm syok2 heart an dia, saia plak terpaksa pergi PLKN... maksudnya 3 bulan xdapat msj an dia.. ='( aiyooo... will miss2 la cmni... Nanti konfom jiwa kacau kat kem... Tpi xpa, saia dah print gambar dia untuk bekalan kat kem nanti... hehehehe xD.... rawr~ :3

Angelinna Undau... Auucakk~ <3

Cantik kan? *hug2*

Nakalnya budak ni... blend kang~

       Lastly n sebagai kesimpulannya, tahun ini merupakan tahun yang amat OSEMMM bagi saia...  Kawan2 amat penting untuk saling mewarna n melengkapi hidup masing2... Terus terang saia katakan, saia sebenarnya tak pilih kasih... Xda istilah kawan paling baik bagi saia... Semuanya TERBAIKKK... Tentang cinta pulak, saia sebenarnya setia tapi kadang2 keadaan yang selalu menjadi penghalang n saia terpaksa pilih apa yang lebih baik untuk kedua2 belah pihak =)... hehehe... saia rasa mengantuk taip panjang2 cmni... jam dah pukul 12 lebih... nak tido... Gudmornight... Sekian...

P/s: Actually, ada bnyak lagi kenangan2 yang saia xmasukkan dalam entri ni... Jenuh nak menaipnya.. Masa kamu baca entri ni mungkin saia da xda lagi kat dunia ni.......... maybe................... saia........................ dah.................. nenyak........................... kat................ alam............... tido!!! hahahahahaxD

Sunday, June 03, 2012

Tricks 100% Berkesan Mepercepat Connection Internet!!!!(mesti baca)


Assalamualaikum....
Bestkan tajuk di atas??? hahaha.... okay2... waktu Admin tengah jalan2 kat google, masuk forum keluar forum, buat blogwalking, tiba2 Admin terjumpa satu artikel untuk mempercepat connection internet... Kalau korang nak gelak pasal trick yg bakal Admin tunjukkan ni, gelak la... Admin sendiri pun memang sakit perut gelak(perey bak kata org sarawak).... Nak taw berkesan atau tidak, korang boleh try sendiri...

Yang korang perlukan:
- Tin aerosol(shieldtox/ridsect)
- Kepingan CD/DVD
- Modem USB

Mungkin korang berfikir mengapa dengan benda-benda tersebut kita boleh mempercepat connection internet modem USB.. Sampai saat ini, Admin belum lagi menemukan alasan ilmiah nya atau saintifiknya... hahaha xD namun pada praktikalnya, memang benar, signal modem yang digunakan menjadi full. Terserah pada korang nak percaya atau tak, yang penting Amin dah cuba sampaikan ilmu ni...

Set up:


       Yang kat atas ni lagi okay.... dapat diterima dek akal... then, coba korang tengok alternatif laen pulak kat bawah ni... hahahahahahahahaha xD

Apparatus:
-USB modem
-USB cable
-tudung periuk or kuali

Set up:



P/s: gambar2 ni admin dpt dari Forum n semasa buat blog walking tadi... xD


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...