Sunday, June 03, 2012

Tricks 100% Berkesan Mepercepat Connection Internet!!!!(mesti baca)


Assalamualaikum....
Bestkan tajuk di atas??? hahaha.... okay2... waktu Admin tengah jalan2 kat google, masuk forum keluar forum, buat blogwalking, tiba2 Admin terjumpa satu artikel untuk mempercepat connection internet... Kalau korang nak gelak pasal trick yg bakal Admin tunjukkan ni, gelak la... Admin sendiri pun memang sakit perut gelak(perey bak kata org sarawak).... Nak taw berkesan atau tidak, korang boleh try sendiri...

Yang korang perlukan:
- Tin aerosol(shieldtox/ridsect)
- Kepingan CD/DVD
- Modem USB

Mungkin korang berfikir mengapa dengan benda-benda tersebut kita boleh mempercepat connection internet modem USB.. Sampai saat ini, Admin belum lagi menemukan alasan ilmiah nya atau saintifiknya... hahaha xD namun pada praktikalnya, memang benar, signal modem yang digunakan menjadi full. Terserah pada korang nak percaya atau tak, yang penting Amin dah cuba sampaikan ilmu ni...

Set up:


       Yang kat atas ni lagi okay.... dapat diterima dek akal... then, coba korang tengok alternatif laen pulak kat bawah ni... hahahahahahahahaha xD

Apparatus:
-USB modem
-USB cable
-tudung periuk or kuali

Set up:



P/s: gambar2 ni admin dpt dari Forum n semasa buat blog walking tadi... xD


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...